Εταιρία
Eshop
Προϊόντα
Πληροφορίες
Έργα
Συχνές Ερωτήσεις
Επικοινωνία
Κατηγορίες προϊόντων
Προϊόντα > Λύσεις Ecosolutions > Θερμοδυναμικά Συστήματα >

Θερμοδυναμικά Συστήματα

 

ΑΡΧΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα θερμοδυναμικά συστήματα θέρμανσης είναι βασισμένα στους νόμους της θερμοδυναμικής, επειδή εκμεταλλεύονται τις σωματικές ιδιότητες ενός αερίου.

Το αέριο αυτό, όταν αλλάζει κατάσταση (υγρό-αέριο, υγροποιημένο αέριο), χρησιμοποιείται για να μεταφέρει τη θερμότητα που απορροφάτε από τους συλλέκτες, προς στο νερό που θέλουμε να θερμάνουμε.

Χρησιμοποιούμε δύο γνωστά αέρια, 134-α και 407-γ, και τα δυο είναι συμμορφωμένα   με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και είναι από τα πιο δημοφιλή αέρια μέχρι σήμερα.

Το σύστημά μας λειτουργεί παρομοίως όπως ένα κανονικό ψυγείο.

Δηλαδή υπάρχει ένα κρύο μέρος, ένα ζεστό μέρος, και έναν συμπιεστή αερίου - χρησιμοποιούμε το γερμανικό συμπιεστή Copeland-. Το κρύο μέρος αποτελείται από τους συλλέκτες, και το ζεστό μέρος από τον εναλλάκτη θερμότητας.

Το σύστημα  δουλεύει ως εξής:

Όταν ξεκινάει το θερμοδυναμικό σύστημα, ο συμπιεστής συμπιέζει το αέριο, με συνέπεια να αυξηθεί η θερμοκρασία του έως 120 βαθμούς Κελσίου περίπου.

Αυτό το αερίο μεταφέρει όλη την θερμότητά του στο νερό με τη βοήθεια ενός εναλλάκτη θερμότητας.

Εδώ το αέριο μετατρέπεται σε υγρό ως συνέπεια της υψηλής πίεσης, (22 ατμόσφαιρες περίπου). Μόλις υγροποιηθεί, το ψυκτικό υγρό ρέει σε μια δεξαμενή αποκαλούμενη «υγρό κιβώτιο».

Κατόπιν διαρρέει  μέσου μιας βαλβίδας, που ρυθμίζει την έξοδο του υγρού προς στους συλλέκτες, ανάλογα με τη θερμοκρασία τους. Αυτή η βαλβίδα καλείται «βαλβίδα εκτόνωσης».

Το υγρό, σε μορφή σταγονιδίων, περνάει μέσωτης αφυδατωμένης σωλήνωσης χαλκού στους συλλέκτες, όπου τα μικρά σταγονίδια, υπό την επίδραση της θερμότητας των συλλεκτών, υφίστανται μια ξαφνική αλλαγή της κατάστασης τους και μετατρέπονται σε θερμό αέριο.

Όταν το αέριο βγαίνει από τους συλλέκτες η θερμοκρασία του μπορεί να είναι μεταξύ 10 και 60 βαθμών Κελσίου, λόγω της θερμότητας που απορροφάτε από τον ήλιο, τη βροχή και τον αέρα.

Κατόπιν στέλνεται μέσω του σωλήνα αναρρόφησης του συμπιεστή, όπου θα συμπιεστεί ξανά, επαναλαμβάνοντας κατά συνέπεια τον κύκλο μέχρι το νερό που σκοπεύουμε να ζεστάνουμε να φτάσει την επιθυμητή θερμοκρασία των 40 ή 60 βαθμών κελσίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ

ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 

 

 

 

  Επιστροφή

  EcoLights  - EcoSolutions                       e-Shop

Στοιχεία Επικοινωνίας: Ecosolutions, EcoLights: Δημοκρατίας 5 & Αναλήψεως 1, Ηράκλειο, Ελλάδα, Τηλ.: 2810371260, Fax: 2810371261, E-Mail: info@ecosolutions.gr, www.ecosolutions.gr

ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ LED ΦΩΤΙΣΜΟΥ- EcoLightscreated by alpha